Ma kivételesen nem ERP szoftverrel kapcsolatos (szakmai) tartalmú cikkel jelentkezünk, hanem egy személyesebb vagy ha úgy tetszik akkor menedzsment témával.

Elég sok képzésen jártunk a tavaly és nem egyszer hangzott el, hogy erősen ajánlott, hogy rendszeresen legyen olyan alkalom, amikor a csapat összeül, kicsit abbahagyja a szokásos munkát

(mi ezt fűrészelésnek hívjuk) és egy kis időt szán arra, hogy kibeszélje a saját dolgait. Így idő jut arra, hogy megélezzük a fűrészt, beszélgessünk a vágási módszereinkről, stb.

Ezt a csapatépítővel egybekötött beszélgetést elneveztük Q meetingnek, mert háromhavonta szeretnénk ezt rendszeresen megtartani.

Annyiban különbözik ez az egyszerű csapatépítéstől, hogy törekszünk arra, hogy szervezett keretet biztosítsunk legalább három témának:

1. új témák bemutatása képzés keretében, célok megbeszélése,

2. fejlesztési ötletek begyűjtése a kollégáktól,

3. elmúlt időszak számainak kiértékelése.

Útravalónak 2 javaslat.

  • Próbáljátok ki ti is a Q meetinget a cégetekben-csapatotokkal, szerintem nagyon hasznos.
  • Ehhez pedig letesztelt helyszínt is javasolunk: Zeteváralján a Hargita Vila tökéletes helyszín lehet 10 fős csapatnak. Nagyszerű élmény volt 1 fokos “melegben” dézsázni egyet éjszaka a Küküllő partján. Link: https://vilaharghita.ro/

Egy kis ízelítő a galériánkból: