Foile de pontaj - un must have in 2020

home-office fara pontaj electronic = bani consumati pe ore de lucru fara planificare si control

Fiecare antreprenor își dorește același lucru: să știe că angajații lor lucrează zilnic eficient și productiv în beneficiul afacerii lor, pentru atingerea obiectivelor de business.
Însă, pe măsură ce compania crește, devine din ce în ce mai dificil să ții evidența orelor lucrate ale angajaților tăi.

Pentru că știm cât de prețios este timpul pentru tine și cu siguranță ești în căutarea unei metode eficiente de management al timpului, te sfătuim să folosești foaia de pontaj, „must have”-ul anului 2020!

Ce sunt foile de pontaj?

Din august 2017, conform Codului muncii, republicat, (art. 119, evidența timpului de muncă), angajatorul are obligația să țină evidența la locul de muncă definită pe orele prestate zilnic ale fiecărui salariat, cu evidențierea orelor de începere și de sfârșit ale programului de lucru.
Vestea bună este că modalitatea în care se ține evidența timpului de muncă a angajaților nu este stabilită prin lege.

Foile de pontaj oferă o soluție simplă la problemele care pot afecta companiile și pot contribui la îmbunătățirea productivității angajaților, sunt o modalitate rapidă și ușoară de a face o schimbare semnificativă a modului în care funcționează afacerea ta.

În ciuda faptului însă că există deja aplicații online care să le ușureze viața, sute de companii întocmesc foile de pontaj manual într-un caiet sau în cel mai bun caz partajează tabele Excel pe care toată lumea le completează în fiecare zi.
Cea mai bună metodă este un software de pontaj online pentru evidența clară a programului de lucru a angajaților, a concediilor de odihnă și cele medicale, fără erori de calcul.

Odoo text and image block

Economisește timp prin măsurarea productivității

Foile de pontaj ale angajaților îi pot ajuta pe manageri și directori să ia decizii de conducere mai bune, care pot reduce pierderea de timp și ajută la încurajarea angajaților să lucreze productiv.
Faptul că vezi la ce lucrează salariații tăi și cât timp lucrează zilnic, te poate face un lider mai empatic, întrucât te poți pune în locul lor, și astfel poţi înțelege ce sacrificii aduc ca să te ajute în dezvoltarea afacerii.
Dacă arăți empatie vei demonstra angajaților că ții la ei, iar ei o să te respecte mai bine ca lider – toate acestea pot spori considerabil succesul afacerii și să aducă un plus de performanță.

 

Odoo text and image block

Beneficiile foilor de pontaj în relația cu clienții

 Aşadar conducând un business în zona serviciilor, dar și în alte situații, foile de pontaj sunt o modalitate excelentă de a-ți asigura clienții că proiectele sunt gestionate eficient și productiv, și că banii lor nu sunt risipiți. Faptul că poți justifica toate orele facturate prin rapoarte concrete, imparțiale și cu trasabilitate clară, clienții tăi vor avea mai puțină posibilitate de a negocia când vine vorba de plăți.

Pe lângă faptul că te ajută să justifici costurile, un software de pontaj online te poate ajută să eviți un mare număr de e-mail-uri prin care clienții verifică în mod repetat progresul unui proiect. Prin intermediul software-ului poți actualiza la ce se lucrează în momentul dat, cât timp este dedicat proiectelor și ce progrese se fac în fiecare zi.

A fi capabil să urmărești dacă câștigi sau risipești bani pe un proiect este unul dintre cele mai importante avantaje ale utilizării foilor de pontaj.

Odoo text and image block

Creșterea eficienței

 Înțelegând în profunzime modul în care compania ta își gestionează timpul, te poate ajuta, de asemenea, să faci îmbunătățiri și la managementul proiectelor. Dacă observi că angajații tăi s-au blocat într-o etapă a unui proiect, fie că este vorba de planificare sau execuție finală, tu și șefii echipei puteți investiga situația și înlătura blocajul.

Odoo text and image block

Economisește bani printr-un HR mai eficient

 Foile de pontaj duc la economii substanțiale, permițând să analizezi care dintre lucrătorii tăi sunt cei mai productivi și care dintre ei înseamnă bani risipiți prin performanțe slabe și pierdere de timp. A fi mai bine informat înseamnă, că poți lua decizii mai bune în privința resurselor și a personalului și poți monitoriza continuu gradul de încărcare al echipei.

Odoo text and image block