Sculele, echipamentele și parcul auto - 
gestionate cu responsabilitate.


Cum am ajuns până aici?

Odoo text and image block

1. Sculele și echipamentele sunt
folosite cu responsabilitate

Înainte de implementare nu țineam o evidență concretă a sculelor și echipamentelor de lucru precum și a echipamentelor individuale de protecția muncii predate utilizatorilor din firma. Informatia referitoare la data achizitiei echipamentelor precum si inventarul si alocarea acestora nu era disponibila rapid.

Deseori mi se spunea că trebuie făcută o noua achiziție de scule și echipamente înainte ca timpul de viață normal să expire.

După implementarea software-ului situația s-a ameliorat:

  • avem câte o gestiune separată pentru echipamente si scule de lucru precum si pentru echipamentele individuale de protecția muncii (definită în software) pentru fiecare șef de echipă.

  • la cumpărarea sculelor sau echipamentelor, respectiv la reînnoirea echipamentelor individuale de protecția muncii încărcăm gestiunea șefului de echipă cu acestea.

  • la amortizare sau distrugere facem un Proces verbal de casare pentru acele scule sau echipamente, descărcând astfel gestiunea.

Acum avem înregistrări clare despre scule, știm la cine se află acestea, putem să facem chiar și o analiză de costuri pe baza duratei de viață a echipamentelor.

Odoo text and image block

2. Sindromul "picioarelor grele" s-a mai domolit,
avem șoferi mai responsabili

 

Înainte nu aveam date clare despre costul de utilizare a parcului auto. Echipele foloseau mașinile, le duceam la service dacă trebuie, plăteam reparațiile și celealte costuri ale parcului auto.

Acum avem date clare despre costurile legate de parcul auto:

  • fiecare mașină este înregsitrată în software cu un centru de cost separat (practic un cont analitic),

  • costurile de utilizare (asigurările, rovignietele, ITP-urile, casco-ul, etc) sunt încărcate pe aceste centre de cost

  • costurile legate de reparații și alte achiziții de consumabile deasemenea sunt încărcate pe fiecare mașină în parte,

  • vedem consumul mediu al mașinilor (care sunt utilizate totuși în condiții diferite de drum, respectiv de șoferi cu stiluri diferite de condus)

La anumite perioade (de ex semestrial sau anual) facem o analiză a acestor costuri, vedem costul real de exploatare a parcului auto la nivel de cost per km parcurs. Ținem cont de valoarea acestor costuri atunci când calculăm costurile de deplasare la ofertare.

Putem face analize ale acestor costuri pentru a vedea evoluția acestora la diferiți șoferi cu diferite stiluri de condus.

Oferim bonusuri șoferilor care se încadrează în anumite costuri operaționale prestabilite pentru fiecare mașină în parte. Colegii noștri conduc mai cuminte acum, au o mai mare grijă de mașinile primite pentru utilizare, parcă sindromul picioarelor grele s-a mai domolit.Odoo text and image block

Dorești să cunoști exact situația materialelor pe lucrări?

Iată cum se poate

Vrei să cunoști costurile defalcate pe lucrări, în timp real?

Iată metoda