Companiile folosesc software-ul ERP pentru a crește eficiența și a reduce costurile.
Statisticile privind randamentul investițiilor în ERP evidențiază beneficiile tehnologiei, rezultatele obținute și randamentul investițiilor.
- Obiectivele de afaceri cele mai des menționate în cazul implementării ERP sunt:
- reducerea costurilor (46%),
- îmbunătățirea indicatorilor de performanță (46%) și
- creșterea eficienței tranzacțiilor de afaceri (40%).
Este foarte util dacă clientul începe proiectul ERP cu obiective specifice (în cel mai bun caz măsurabile). În plus față de cele 3 obiective generale menționate mai sus, este chiar mai bine să intrăm în detalii și să analizăm un anumit domeniu (de exemplu, vânzări, depozitare etc.) pentru a vedea ce ne propunem să realizăm și cum putem realiza acest lucru. Furnizorul de ERP ar trebui să fie, de asemenea, un partener în acest sens și merită să le aflăm și să le discutăm în cadrul unui sondaj și să definim obiectivele în termeni concreți.
- Implementarea ERP a dus la îmbunătățirea proceselor de afaceri în 95% dintre companii.
Aceasta este o statistică extrem de importantă și revelatoare. După aproape fiecare implementare, clienții noștri indică, de asemenea, transparența ca fiind un beneficiu cheie, înlocuind o mulțime de mici foi de calcul Excel și alte baze de date cu informații importante într-un singur loc, ajutându-și echipa să își sporească eficiența activității zilnice.
- Primele trei beneficii pe care întreprinderile spun că le-au obținut cu ajutorul ERP sunt:
- Reducerea timpului de execuție a proceselor,
- creșterea colaborării și
- sistemul centralizat de date.
- Într-un grup de companii care au implementat ERP, perioada medie de recuperare a investiției a fost puțin de peste 2,5 ani.
Recomandăm aceste date managerilor de afaceri și finanțiștilor mai pragmatici. Implementarea ERP are sens dacă este precedată de o analiză a investițiilor. Analiza ar trebui să pună în balanță costurile de implementare și utilizare, pe de o parte, și beneficiile așteptate, care pot fi materializate în bani, pe de altă parte.
Da, probabil că sună ciudat că beneficiile pot fi exprimate în termeni monetari, dar echipa soft4biz vă poate ajuta în acest sens.
Evident, într-un caz norocos (de exemplu, în cazul unei licitații), această perioadă de recuperare a investiției poate fi redusă drastic, deoarece coplata reprezintă 10-30% din suma totală.
Ca o recomandare generală, dacă perioada de recuperare a investiției este mai mică de 2-2,5 ani pentru o companie, merită să începeți proiectul cu resurse proprii.
Dacă credeți că a sosit momentul să analizăm oportunitatea, obiectivele, beneficiile și randamentul investițiilor în ERP pentru afacerea dumneavoastră, vă rugăm să ne anunțați prin completarea formularului de contact.
Vă invităm să programați o discuție online, vă putem ajuta cu idei concrete și personalizate în cadrul acestei consultații zoom (online) de 1 oră.